Home riknews.com.cy (Κύπρος) Τμήμα Μετεωρολογίας – 2ο Δελτίο Καιρού 03/06/24

Τμήμα Μετεωρολογίας – 2ο Δελτίο Καιρού 03/06/24

Τμήμα Μετεωρολογίας – 2ο Δελτίο Καιρού 03/06/24

Photo by Philippe HUGUEN AFP


Ασθενής ψηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αργότερα θα καταστεί τοπικά στα δυτικά λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, παρόλο που αρχικά στα δυτικά θα είναι τοπικά λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 37 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, στους 31 στα υπόλοιπα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Το επόμενο τριήμερο ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως αίθριος και θερμός, παρόλο που την Πέμπτη και την Παρασκευή θα παρατηρηθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά το απόγευμα.

Η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Ιουνίου 2024 – 11:38

https://news.rik.cy/article/2024/6/3/tmema-meteorologias-2o-deltio-kairou-030624/

Διαβάστε περισσότερα