Home riknews.com.cy (Κύπρος) Τμήμα Μετεωρολογίας – 1ο Δελτίο Καιρού 20/10/24

Τμήμα Μετεωρολογίας – 1ο Δελτίο Καιρού 20/10/24

Τμήμα Μετεωρολογίας – 1ο Δελτίο Καιρού 20/10/24

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.


Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι και παροδικά στα προσήνεμα μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Στα δυτικά ωστόσο, θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο παροδικά στα βόρεια και τα ανατολικά, θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, την Τρίτη αλλά και την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία μέχρι την Τετάρτη, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να συνεχίσει να κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

ΜΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτωβρίου 2024 – 05:07

https://news.rik.cy/article/2024/10/20/tmema-meteorologias-1o-deltio-kairou-201024/

Διαβάστε περισσότερα