Home riknews.com.cy (Κύπρος) Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Σε εξέλιξη βρίσκονται από τις πρώτες πρωινές ώρες, νέες-σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και της Χεζμπολά στο νότιο Λίβανο. Ισχυρές εκρήξεις σε προάστια της Βηρυτού. Υψώνεται πυκνός καπνός, σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο.


Για μάχες “σώμα με σώμα” στα νότια σύνορα κάνει λόγο η Χεζμπολά. Υποστηρίζει ότι προκάλεσε απώλειες στα ισραηλινά στρατεύματα που βρίσκονται στην περιοχή, οδηγώντας τα σε οπισθοχώρηση.

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε δεκαπέντε στόχους στην Υεμένη, επηρεάζοντας σοβαρά την επιχειρησιακή ικανότητα των ανταρτών Χούθι.

Σαφές μήνυμα του προέδρου Μπάιντεν προς τον πρωθυπουργό Νετανιάχου. Δήλωσε ότι εάν βρισκόταν στη θέση του, θα εξέταζε εναλλακτικές λύσεις ως αντίποινα, αντί για πλήγματα στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Έφυγε από το ζωή, μία εβδομάδα προτού κλείσει τα εκατό του χρόνια, ο σπουδαίος συνθέτης, μουσικός και βιρτουόζος πιανίστας, Μίμης Πλέσσας.

Τέσσερις τόνοι κοκαΐνης κατασχέθηκαν από φορτηγό πλοίο, ανοικτά των Κανάριων νήσων. Δέκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν υπό κράτηση.

Ο καιρός, κυρίως αίθριος, με τη θερμοκρασία στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30 στα παράλια και στους 22 στα ορεινά.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Οκτωβρίου 2024 – 07:02

https://news.rik.cy/article/2024/10/5/titloi-eideseon-sabbato-5-oktobriou-2024/

Διαβάστε περισσότερα