Home riknews.com.cy (Κύπρος) Τις προσπάθειες άρσης του αδιεξόδου στο Κυπριακό συνεχίζει ο Πρόεδρος

Τις προσπάθειες άρσης του αδιεξόδου στο Κυπριακό συνεχίζει ο Πρόεδρος

Τις προσπάθειες άρσης του αδιεξόδου στο Κυπριακό συνεχίζει ο Πρόεδρος

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναχωρεί σήμερα από τη Νέα Υόρκη για την Κύπρο και συνεχίζει τις προσπάθειές του για άρση του αδιεξόδου στο Κυπριακό σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Με δεδομένη την έως τώρα αρνητική στάση της τουρκικής πλευράς, σε όλες τις προτάσεις για άρση του αδιεξόδου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους, για την αξιολόγηση της πορείας των ευρωτουρκικών σχέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, η Λευκωσία σε συνεργασία με την Αθήνα, θα εμμείνει στη θέση πως, χωρίς πρόοδο στο Κυπριακό με θετική στάση της Άγκυρας, τα ευρωτουρκικά δεν μπορούν να λάβουν θετική αξιολόγηση, όταν θα συζητηθούν τον Δεκέμβριο.

Η κυβέρνηση, όπως πληροφορείται το ΡΙΚ, καταγράφει με ικανοποίηση τις ξεκάθαρες θέσεις που άκουσε από τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, για την προσήλωσή του στην προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου, καθώς και για τη στήριξη των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, στην προοπτική διορισμού απεσταλμένου στο Κυπριακό.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εισηγήθηκε στις επαφές του ότι, θα είναι εποικοδομητικό εάν ο απεσταλμένος, όταν διορισθεί, να έχει ως μόνιμη βάση του την Κύπρο, αντί να έρχεται περιοδικά.

Με την επάνοδο του προέδρου της Δημοκρατίας στη Λευκωσία αναμένεται να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτεμβρίου 2023 – 08:38

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/24/tis-prospatheies-arses-tou-adiexodou-sto-kupriako-sunekhizei-o-proedros-1176721/

Διαβάστε περισσότερα