Home riknews.com.cy (Κύπρος) Θρησκευτικός ηγέτης των Δρούζων: Σε πλήρη εξέλιξη η στρατηγική «Διαίρει και Βασίλευε»...

Θρησκευτικός ηγέτης των Δρούζων: Σε πλήρη εξέλιξη η στρατηγική «Διαίρει και Βασίλευε» του Ισραήλ στον Λίβανο

Θρησκευτικός ηγέτης των Δρούζων: Σε πλήρη εξέλιξη η στρατηγική «Διαίρει και Βασίλευε» του Ισραήλ στον Λίβανο

Η στρατηγική “Διαίρει και Βασίλευε” του Ισραήλ στον Λίβανο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη δήλωσε ο θρησκευτικός ηγέτης των Δρούζων σεΐχης Ακλ Σαμί Αμπί αλ-Μόνα.


Σε συνέντευξη στο Politico, είπε ότι το Ισραήλ θέλει να βάλει τις εθνοτικές ομάδες τη μία ενάντια στην άλλη και να πολεμήσουν μεταξύ τους.

Εξέφρασε παράλληλα ανησυχία ότι ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολά θα μπορούσε να πυροδοτήσει στον Λίβανο την επιστροφή στη θρησκευτική βία, κάτι που σχεδόν κανείς δεν θέλει, όμως, πρόσθεσε, μπορεί να αποδειχθεί τελικά δύσκολο να αποτραπεί.

Ο θρησκευτικός ηγέτης της κοινότητας των περίπου τριακοσίων χιλιάδων Δρούζων του Λιβάνου, είπε επίσης ότι γνωρίζει από πρώτο χέρι τη φρίκη των σεχταριστικών συγκρούσεων, αφού ο πατέρας του σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου που διέλυσε τη χώρα μεταξύ 1975 και 1990, στοιχίζοντας τη ζωή σε 150 και πλέον, χιλιάδες ανθρώπους.

ΝΠ

https://news.rik.cy/article/2024/10/27/threskeutikos-egetes-ton-drouzon-se-plere-exelixe-e-strategike-diairei-kai-basileue-tou-israel-ston-libano/

Διαβάστε περισσότερα