Home riknews.com.cy (Κύπρος) Θετική η Φον ντερ Λάιεν στο αίτημα δημιουργίας κοινής ασπίδας αεράμυνας

Θετική η Φον ντερ Λάιεν στο αίτημα δημιουργίας κοινής ασπίδας αεράμυνας

Θετική η Φον ντερ Λάιεν στο αίτημα δημιουργίας κοινής ασπίδας αεράμυνας

Photo by FREDERICK FLORIN AFP


Επιστολή στην Κομισιόν, με την οποία ζητούν επιτακτικά τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού συστήματος αεράμυνας, απέστειλαν χθες οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Πολωνίας.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τουσκ, επιβεβαίωσε την αποστολή της επιστολής, επισημαίνοντας μάλιστα πως η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν πολύ θετική.

Ανέφερε, επίσης, ότι η δημιουργία αντιπυραυλικής αεράμυνας, αποτελεί κοινό καθήκον για την Ευρώπη, καθότι αφορά ένα τεράστιο ποσό χρημάτων.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να σταματήσουν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους στα θέματα αεράμυνας και να αρχίσουν την συνεργασία για κοινές επενδύσεις στην αμυντική βιομηχανία.

Η επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να ξεκινήσει κοινά έργα στον τομέα της άμυνας, επεσήμανε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας με τους κύριους υποψηφίους τεσσάρων πολιτικών ομάδων, η πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε στην κοινή πρόταση για αντιαεροπορική ασπίδα με κοινοτική χρηματοδότηση που πρότειναν με κοινή επιστολή τους οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Πολωνίας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΠΕ, ΕΡΤ

ΦΙΛ/ΠΑΓ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μαΐου 2024 – 13:56

https://news.rik.cy/article/2024/5/24/thetike-e-phon-nter-laien-sto-aitema-demiourgias-koines-aspidas-aeramunas/

Διαβάστε περισσότερα