Home riknews.com.cy (Κύπρος) Θα συναντηθούν αύριο ο Επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και...

Θα συναντηθούν αύριο ο Επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας

Θα συναντηθούν αύριο ο Επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, θα έχει αύριο ο Επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Όλιβερ Βαρχέλι, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης του στην Τουρκία.


Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, η επίσκεψη «πραγματοποιείται σε συνέχεια της στρατηγικής συζήτησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Απρίλιο για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης – Τουρκίας».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν οι ευρωτουρκικές σχέσεις και θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα.

Ο ευρωπαίος επίτροπος αναμένεται να έχει, επίσης, συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο και τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Εμπορίου της Τουρκίας.

Αναμένεται να συζητήσει, ειδικά, την πρόοδο της Τουρκίας σε σχέση με τις συστάσεις της Ενωσης, όπως τέθηκαν στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Απριλίου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ , Μαρία Ψαρά, X

ΠΑΧ/ΜΚ

https://news.rik.cy/article/2024/5/22/tha-sunantethoun-aurio-o-epitropos-geitonias-kai-dieurunses-tes-europaikes-enoses-kai-o-upourgos-exoterikon-tes-tourkias/

Διαβάστε περισσότερα