Home riknews.com.cy (Κύπρος) Τετ-α-τετ Ολγκίν -Τατάρ στο Λονδίνο -Προκλητικός και πάλι ο τ/κ ηγέτης

Τετ-α-τετ Ολγκίν -Τατάρ στο Λονδίνο -Προκλητικός και πάλι ο τ/κ ηγέτης

Συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ στο Λονδίνο, είχε το απόγευμα η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.


Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στη βρετανική πρωτεύουσα, Θανάσης Γκαβός, η συνάντηση έγινε στο γραφείο της αντιπροσωπείας του ψευδοκράτους.

Η κυρία Ολγκίν αρνήθηκε ευγενικά να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο αποχωρώντας από τη συνάντηση, ενώ ο Τατάρ είπε ότι η προσωπική απεσταλμένη έχει αντιληφθεί, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της, ότι το κοινό έδαφος ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει εξαφανιστεί.

Πρόσθεσε ότι η προσωπική απεσταλμένη θα υποβάλει την έκθεσή της στον Γενικό Γραμματέα, στις δέκα Ιουλίου.

Υποστήριξε, επίσης, προκλητικά, ότι μια νέα διαδικασία στο Κυπριακό δεν μπορεί να διεξαχθεί, λόγω της αδιάλλακτης, όπως είπε, στάσης της ελληνοκυπριακής ηγεσίας.

Ο Τατάρ ανέφερε ακόμη πως είπε στην κυρία Ολγκίν, ότι η ελληνοκυπριακή ηγεσία, στο πλαίσιο των αποτρεπτικών, κατά την έκφρασή του, ενεργειών της εναντίον ατόμων που επενδύουν στον κατασκευαστικό τομέα στα κατεχόμενα, πραγματοποιεί οργανωμένη επίθεση, στην οποία χρησιμοποιεί το δικαστικό σώμα ως εργαλείο αυτής της πολιτικής.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Θανάσης Γκαβ

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Ιουλίου 2024 – 20:34

https://news.rik.cy/article/2024/7/1/tet-a-tet-olgkin-tatar-sto-londino-prokletikos-kai-pali-o-tk-egetes/

Διαβάστε περισσότερα