Home riknews.com.cy (Κύπρος) Τερματισμό βίας μεταξύ Ισραήλ – Χεζμπολάχ ζήτησαν τα Ην.Έθνη

Τερματισμό βίας μεταξύ Ισραήλ – Χεζμπολάχ ζήτησαν τα Ην.Έθνη

Τερματισμό βίας μεταξύ Ισραήλ – Χεζμπολάχ  ζήτησαν τα Ην.Έθνη

Τα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν τερματισμό της βίας μεταξύ του Ισραήλ και του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ, η οποία έχει κλιμακωθεί μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα.


“Εδώ και έξι μήνες συνεχίζονται χωρίς διακοπή οι ανταλλαγές πυρών, κατήγγειλαν η ειδική συντονίστρια των Ηνωμένων Εθνών για τον Λίβανο και ο επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης του Οηέ στη χώρα.

Ο διεθνής οργανισμός εκφράζει φόβους για περαιτέρω κλιμάκωση στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου και ζητεί να δοθεί χώρος στη διπλωματία.

Το πρωί, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και αξιωματικός της Χεζμπολάχ, κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στο νότιο Λίβανο.

Η επιδρομή καταγράφεται την επομένη της ανακοίνωσης του ισραηλινού στρατού, ότι ολοκλήρωσε “νέα φάση προετοιμασιών” για πόλεμο στα σύνορα με το Λίβανο, περνώντας – όπως διεμήνυσε – από την “άμυνα στην επίθεση”.

Μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά ανταλλαγές πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ, η οποία δηλώνει ότι ενεργεί σε ένδειξη υποστήριξης προς την Χαμάς.

Πάνω από τριακόσιοι-εξήντα άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μαχητές της Χεζμπολάχ, έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις στο έδαφος του Λιβάνου, κατά τους τελευταίους 6 μήνες.

Από πλευράς του, το Ισραήλ αριθμεί 18 νεκρούς, εκ των οποίων δέκα στρατιώτες.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Απριλίου 2024 – 18:20

https://news.rik.cy/article/2024/4/8/termatismo-bias-metaxu-israel-khezmpolakh-zetesan-ta-enethne/

Διαβάστε περισσότερα