Home riknews.com.cy (Κύπρος) Την ετοιμότητά του να αυξήσει την παρουσία στρατιωτών στα νότια σύνορα του...

Την ετοιμότητά του να αυξήσει την παρουσία στρατιωτών στα νότια σύνορα του Λιβάνου εξέφρασε ο Μικάτι

Την ετοιμότητά του να αυξήσει την παρουσία στρατιωτών στα νότια σύνορα του Λιβάνου εξέφρασε ο Μικάτι

Την ετοιμότητά του να αυξήσει την παρουσία στρατιωτών στα νότια σύνορα του Λιβάνου, περιορίζοντας μ’ αυτό τον τρόπο και τη δράση της Χεζμπολά, εξέφρασε ο Λιβάνιος πρωθυπουργός, Νατζίμπ Μικάτι, θέτοντας ως προϋπόθεση την κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ.


Διαβεβαίωσε πως το κράτος είναι έτοιμο να επιβάλει την κυριαρχία του σε ολόκληρη την επικράτεια του Λιβάνου, σύμφωνα με τα διεθνή ψηφίσματα τα οποία προνοούν – μεταξύ άλλων – ότι μόνο ο στρατός της χώρας και οι κυανόκρανοι, μπορούν να αναπτυχθούν στα νότια σύνορα.

Ο κύριος Μικάτι σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή, στα σύνορα με το Ισραήλ βρίσκονται περίπου τέσσερις χιλιάδες-πεντακόσια μέλη του λιβανικού στρατού και η κυβέρνηση θέλει να αυξήσει τον αριθμό στις επτά με έντεκα χιλιάδες.

Ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι έχουν ληφθεί ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού, ώστε να “αφαιρέσει κάθε πρόσχημα” από τον ισραηλινό στρατό να το στοχοποιήσει. Τους προηγούμενους μήνες, το Τελ Αβίβ είχε υποστηρίξει πως το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, χρησιμοποιείται για την αποστολή όπλων στη Χεζμπολά.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ/ΜΧ

https://news.rik.cy/article/2024/10/15/ten-etoimoteta-tou-na-auxesei-ten-parousia-stratioton-sta-notia-sunora-tou-libanou-exephrase-o-mikati/

Διαβάστε περισσότερα