Home riknews.com.cy (Κύπρος) Την δέσμευση ότι θα υπάρξει ριζικός επανασχεδιασμός για το αύριο στην...

Την δέσμευση ότι θα υπάρξει ριζικός επανασχεδιασμός για το αύριο στην Ελλάδα διατύπωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την  δέσμευση ότι θα υπάρξει ριζικός επανασχεδιασμός για το αύριο στην Ελλάδα διατύπωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την δέσμευση ότι θα υπάρξει ριζικός επανασχεδιασμός για το αύριο στην Ελλάδα, μετά τις τεράστιες καταστροφικές που προκάλεσαν οι πλημμύρες στη Θεσσαλία και οι πυρκαγιές στον Εβρο, διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.


Μιλώντας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κύριος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε επίσης ότι οι ζημιές θα αποκατασταθούν, αλλά χωρίς τα λάθη του παρελθόντος.

Αναφέρθηκε επίσης στην οικονομική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνοντας οτι πρώτη προτεραιότητα είναι η βοήθεια προς τους πολίτες στις πλημμυρισμένες περιοχές και η στήριξη των επιχειρήσεων, των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι συγκροτείται Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, με σκοπό τον κεντρικό σχεδιασμό και την υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων.

Θα γίνει επίσης πρόσληψη πυροσβεστών και θα αγοραστούν drones εντοπισμού της φωτιάς, με αισθητήρες θερμότητας και κάμερες στα σημεία κινδύνου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΠΕ

ΦΙΛ /ΜΧ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/16/ten-desmeuse-oti-tha-uparxei-rizikos-epanaskhediasmos-gia-to-aurio-sten-ellada-diatupose-o-kuriakos-metsotakes/

Διαβάστε περισσότερα