Home riknews.com.cy (Κύπρος) Την αμοιβαία δέσμευση τους για το μεταναστευτικό επαναβεβαίωσαν τα 8 κράτη μέλη

Την αμοιβαία δέσμευση τους για το μεταναστευτικό επαναβεβαίωσαν τα 8 κράτη μέλη

Την αμοιβαία δέσμευση τους για το μεταναστευτικό επαναβεβαίωσαν τα 8 κράτη μέλη

Φωτογραφία Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών


Την αμοιβαία δέσμευσή τους για την ενίσχυση των κοινών προσπαθειών αντιμετώπισης των προκλήσεων που απορρέουν από την παράτυπη μετανάστευση, επαναβεβαίωσαν τα 8 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία συμμετείχαν στην Υπουργική Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

Κυπριακή Δημοκρατία, Αυστρία, Τσεχία, Δανία, Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα και Πολωνία, συμφώνησαν ότι η πρόσφατη υιοθέτηση του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, σηματοδοτεί την αρχή μιας προσπάθειας για επίτευξη κοινής ευρωπαϊκής απάντησης στο πρόβλημα.

Σε κοινή δήλωσή τους, τονίζουν πως η παράτυπη μετανάστευση, η εμπορία προσώπων, η εργαλειοποίηση και οι υβριδικές απειλές εναντίον της Ένωσης, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές.

Παράλληλα, επισημαίνουν την ανάγκη υλοποίησης ρεαλιστικών δράσεων σε σχέση με την εξωτερική διάσταση του μεταναστευτικού.

Τα οκτώ κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποδεικνύουν την ανάγκη συνέχισης και επέκτασης της υφιστάμενης συνεργασίας με το Λίβανο, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος ακόμη μεγαλύτερων ροών προς την Ευρώπη.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στη Συρία, υπογραμμίζουν πως η κατάσταση θα εξακολουθήσει να αξιολογείται και δεν αποκλείεται, στο άμεσο μέλλον, να υπάρξει ευρύτερη συζήτηση για την πρακτική λήψης αποφάσεων, σχετικά με την παροχή διεθνούς προστασίας σε άτομα από τη Συρία.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΓ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μαΐου 2024 – 11:23

https://news.rik.cy/article/2024/5/17/ten-amoibaia-desmeuse-tous-gia-to-metanasteutiko-epanabebaiosan-ta-8-krate-mele/

Διαβάστε περισσότερα