Home riknews.com.cy (Κύπρος) Την αμέριστη συνεργασία της τουρκοκυπριακής κοινότητας με τη ΔEA ζήτησε η Ισαμπέλ...

Την αμέριστη συνεργασία της τουρκοκυπριακής κοινότητας με τη ΔEA ζήτησε η Ισαμπέλ Σάντος

Την αμέριστη συνεργασία της τουρκοκυπριακής κοινότητας με τη ΔEA ζήτησε η Ισαμπέλ Σάντος

Την αμέριστη συνεργασία της τουρκοκυπριακής κοινότητας με τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων, ώστε να ενισχυθεί το έργο της , ζήτησε η Μόνιμη Εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους αγνοούμενους στην Κύπρο, Ισαμπέλ Σάντος, από τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, με τον οποίο είχε συνάντηση.


Η κυρία Σάντος σημείωσε πως αναγνωρίζει το σημαντικό έργο της ΔΕΑ, τονίζοντας ωστόσο ότι μπορούν να γίνουν πολύ περισσότερα.

Ανέφερε, πως πρέπει να διευκολυνθούν οι οικογένειες των αγνοουμένων και από τις δύο κοινότητες, ώστε να μάθουν τι απέγιναν οι δικοί τους και να μπορέσουν να προχωρήσουν στην ταφή τους.

Στο πλαίσιο της δεύτερης επίσκεψής της στην Κύπρο, η κυρία Σάντος συναντήθηκε, ακόμη, με τον Ελληνοκύπριο και Τουρκοκύπριο, μέλη της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους αλλά και με συγγενείς Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων της περιόδου 1963 – 64.

Επισκέφθηκε, επίσης, χώρο εκσκαφής στην Λευκωσία.

Η κυρία Σάντος υπογράμμισε ότι η έκθεση την οποία ετοιμάζει δεν θα ασχοληθεί με τις πολιτικές πτυχές του Κυπριακού, αλλά θα καταπιάνεται αποκλειστικά με την ανθρωπιστική πτυχή του ζητήματος των αγνοουμένων.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΙΩΑ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτεμβρίου 2023 – 18:57

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/28/ten-ameriste-sunergasia-tes-tourkokupriakes-koinotetas-me-te-dea-zetese-e-isampel-santos/

Διαβάστε περισσότερα