Home riknews.com.cy (Κύπρος) Τελετή διαβεβαίωσης νέου Γενικού Ελεγκτή Ανδρέα Παπακωνσταντίνου

Τελετή διαβεβαίωσης νέου Γενικού Ελεγκτή Ανδρέα Παπακωνσταντίνου

Τελετή διαβεβαίωσης νέου Γενικού Ελεγκτή Ανδρέα Παπακωνσταντίνου

Φωτογραφία Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών


Σε ενίσχυση του Κράτους Δικαίου και της λογοδοσίας, έκανε αναφορά ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, κατά την τελετή διαβεβαίωσης του νέου Γενικού Ελεγκτή, Ανδρέα Παπακωνσταντίνου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε, επίσης, λόγο για εκσυγχρονισμό του Κράτους, ώστε, όπως είπε, να είναι περισσότερο αποτελεσματικό και να ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα.

Είπε ότι, για να λειτουργεί η Ελεγκτική Υπηρεσία ακόμη πιο αποτελεσματικά, πρέπει να εκσυγχρονιστούν όλοι οι ανεξάρτητοι θεσμοί, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Κεντρική Τράπεζα.

Απευθυνόμενος στον Ανδρέα Παπακωνσταντίνου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθεί στα πολύ δύσκολα καθήκοντα του Γενικού Ελεγκτή, αξιοποιώντας τα ικανά στελέχη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Από πλευράς του ο κύριος Παπακωνσταντίνου, είπε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία πρέπει να μείνει ανεξάρτητη, να έχει πρόσβαση στα δεδομένα, καθώς και δυνατή φωνή.

“Είμαι βέβαιος”, είπε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, “ότι θα σας έχουμε δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια”.

Ευχαρίστησε, επίσης, τον προκάτοχο του, Οδυσσέα Μιχαηλίδη με τον οποίον, όπως είπε, συναντήθηκε και κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να διευκολύνει τα αρχικά βήματά του, στην Ελεγκτική Υπηρεσία.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΑΚΩ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Οκτωβρίου 2024 – 10:06

https://news.rik.cy/article/2024/10/2/telete-diabebaioses-neou-genikou-elegkte-andrea-papakonstantinou/

Διαβάστε περισσότερα