Home riknews.com.cy (Κύπρος) Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη – Σούνακ

Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη – Σούνακ

Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη – Σούνακ

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή ήταν στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας του προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ.  


Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, ο Ρίσι Σουνακ, ευχαρίστησε τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τη “ζωτική κυπριακή υποστήριξη” στον επαναπατρισμό Βρετανών υπηκόων από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, συζητώντας την κατάσταση στη Γάζα και στο Ισραήλ, οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στις απαίσιες τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς, στη σημασία αποκλιμάκωσης της κατάστασης και της προστασίας των αμάχων.  

Ο βρετανός πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τις επικοινωνίες που είχε με άλλους περιφερειακούς ηγέτες και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσει να βρεθεί μία διέξοδος που θα φέρει ειρήνη με διάρκεια για τους αμάχους και στις δύο πλευρές.  

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για την στενή διμερή σχέση Κύπρου – Βρετανίας, συμφωνώντας ότι πρόκειται για μία “ιδιαίτερη σχέση που έχει χτιστεί πάνω σε ιστορικούς δεσμούς και ανθεκτικές φιλίες”.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΑΙΜ/ΠΓ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/19/telephonike-epikoinonia-khristodoulide-sounak/

Διαβάστε περισσότερα