Home riknews.com.cy (Κύπρος) Τατάρ: “Μόνο με επιβεβαίωση της κυριαρχικής ισότητας μπορεί να ξεκινήσει επίσημη διαδικασία...

Τατάρ: “Μόνο με επιβεβαίωση της κυριαρχικής ισότητας μπορεί να ξεκινήσει επίσημη διαδικασία στο Κυπριακό”

Τατάρ: “Μόνο με επιβεβαίωση της κυριαρχικής ισότητας μπορεί να ξεκινήσει επίσημη διαδικασία στο Κυπριακό”

Ο Ερσίν Τατάρ επανέλαβε ότι μια επίσημη διαδικασία στο Κυπριακό μπορεί να ξεκινήσει μόνο με την επιβεβαίωση της κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος του ψευδοκράτους.


Σε διάσκεψη τύπου, στα κατεχόμενα, αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη, ο τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ότι το χθεσινοβραδινό δείπνο ήταν σημαντικό και χρήσιμο γιατί σε αυτό συζητήθηκαν διάφορα θέματα και έδειξε πόση σημασία αποδίδει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

“Αυτό”, είπε, “μπορεί να μας φέρει έναν οδικό χάρτη”.

Ο Ερσίν Τατάρ πρόσθεσε ότι πρότεινε στον Γενικό Γραμματέα να γίνει συνάντηση 4+1, ενώ ο κύριος Γκουτέρες μίλησε για άτυπη συνάντηση σε ευρύτερη μορφή, η οποία βρίσκεται τώρα στην ημερήσια διάταξη.

“Αυτή η αξίωση μας”, είπε ο ηγέτης του ψευδοκράτους, “μπορεί να γίνει πραγματικότητα τους επόμενους μήνες”. Τόνισε ότι στη συνάντηση δεν θα συζητηθεί η ομοσπονδία και ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί συμμετοχή της Βρετανίας.

Σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να δημιουργηθούν μεγάλες ελπίδες, ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι είναι υπέρ του διαλόγου και της συνεργασίας, προσθέτοντας, όμως, ότι θα μείνει μακριά από την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων, οι οποίες, όπως ανέφερε “μπορεί να οδηγήσουν τα πράγματα σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση”.

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ότι θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη στην Κύπρο για να συζητήσουν για το άνοιγμα νέων οδοφραγμάτων, το εμπόριο και την αύξηση διάφορων επαφών “με τη νότια Κύπρο”, κατά την έκφραση του.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτωβρίου 2024 – 05:38

https://news.rik.cy/article/2024/10/17/tatar-mono-me-epibebaiose-tes-kuriarkhikes-isotetas-mporei-na-xekinesei-episeme-diadikasia-sto-kupriako/

Διαβάστε περισσότερα