Home riknews.com.cy (Κύπρος) Τατάρ: Απάντησε θετικά στην πρόταση Γκουτέρες για ανεπίσημο δείπνο με τον Πρόεδρο...

Τατάρ: Απάντησε θετικά στην πρόταση Γκουτέρες για ανεπίσημο δείπνο με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απάντησε θετικά στην πρόταση Γκουτέρες για ανεπίσημο δείπνο με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο Ερσίν Τατάρ επιβεβαίωσε, χθες βράδυ, ότι απάντησε θετικά στην πρόταση του Γενικού Γραμματέα για ανεπίσημο δείπνο με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.


Μιλώντας στα κατεχόμενα, μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη, ο Ερσίν Τατάρ πρόσθεσε ότι το δείπνο δεν θα είναι επίσημο, αλλά “εφόσον δεν υπάρχει κοινό έδαφος, μπορεί να δημιουργηθεί ένα κλίμα όπου το μέλλον της Κύπρου θα μπορέσει να συζητηθεί σε μια άτυπη συνάντηση διαβούλευσης τεσσάρων συν ενός, με τις μητέρες πατρίδες, κατά την έκφραση του, υπό τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών”.

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε τραπέζι διαπραγματεύσεων έως ότου καταγραφεί κυριαρχική ισότητα και ίσο διεθνές καθεστώς του ψευδοκράτους. Σημείωσε, όμως, ότι αφού δεν υπάρχει κοινό έδαφος, όπως διαπίστωσε και η κυρία Ολγκίν, μπορούν να συζητηθούν θέματα όπως η διασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, το υδατικό, η πρόληψη παράτυπων μεταναστών και άλλα.

Π.Χ. / Μ.Α.

https://news.rik.cy/article/2024/9/30/tatar-apantese-thetika-sten-protase-gkouteres-gia-anepisemo-deipno-me-ton-proedro-khristodoulide/

Διαβάστε περισσότερα