Home riknews.com.cy (Κύπρος) Συζήτηση για νομοσχέδια εκσυγχρονισμού Νομικής Υπηρεσίας και διαχωρισμού καθηκόντων Γενικού Εισαγγελέα

Συζήτηση για νομοσχέδια εκσυγχρονισμού Νομικής Υπηρεσίας και διαχωρισμού καθηκόντων Γενικού Εισαγγελέα

Συζήτηση για νομοσχέδια εκσυγχρονισμού Νομικής Υπηρεσίας και διαχωρισμού καθηκόντων Γενικού Εισαγγελέα

Στο Υπουργικό Συμβούλιο αναμενόταν να συζητηθούν και τα νομοσχέδια για τον εκσυγχρονισμό της Νομικής Υπηρεσίας και τον διαχωρισμό των καθηκόντων του Γενικού Εισαγγελέα, αλλά και για τον εκσυγχρονισμό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.


Αυτό δήλωσε, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάριος Χαρτσιώτης, κατά την εξέταση της έκθεσης του κράτους δικαίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι τα δύο αυτά πλέγματα νομοθετημάτων αφορούν και τροποποίηση του Συντάγματος.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι μετά την έγκριση του Υπουργικού, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τις ανεξάρτητες υπηρεσίες για καταρχήν ενημέρωση για τη φιλοσοφία των νομοθετημάτων, θα τους δοθεί αντίγραφο των νόμων και θα ακολουθήσει διαβούλευση, νομοτεχνικός έλεγχος και στη συνέχεια, αν εγκριθούν, θα κατατεθούν προς έγκριση στη Βουλή.

“Πρόκειται”, τόνισε, “για δύο ριζικές, ριζοσπαστικές, συνταγματικές μεταρρυθμίσεις”.

ΠΧ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Σεπτεμβρίου 2024 – 18:31

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/9/4/suzetese-gia-nomoskhedia-eksugkhronismou-nomikes-uperesias-kai-diakhorismou-kathekonton-genikou-eisaggelea/

Διαβάστε περισσότερα