Home riknews.com.cy (Κύπρος) Σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων για συνταγματικά ζητήματα

Σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων για συνταγματικά ζητήματα

Σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων για συνταγματικά ζητήματα

Ο Γενικός Εισαγγελέας, προχώρησε στη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η οποία θα εξετάσει τα συνταγματικά ζητήματα που εγείρονται από την προώθηση των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων στη Νομική και στην Ελεγκτική Υπηρεσία.


Η σχετική απόφαση, ελήφθη κατά τις πρόσφατες συναντήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, με τον Γενικό και τον βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, καθώς και με τον νέο Γενικό Ελεγκτή.

Την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα απαρτίζουν: ο νομικός Ευάγγελος Βενιζέλος, οι δικηγόροι Πολύβιος Πολυβίου και Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, και οι εισαγγελείς Έλενα Παπαγεωργίου και Γιάννα Χατζηχάννα.

Για τον ίδιο σκοπό, και κατόπιν εισήγησης του Γενικού Εισαγγελέα, αποδέχτηκαν να ετοιμάσουν δικές τους γνωματεύσεις επί των συνταγματικών πτυχών των μεταρρυθμίσεων, ο πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Δημήτρης Χατζηχαμπής και ο πρώην δικαστής του Ανωτάτου Παναγιώτης Καλλής.

Όλα τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων καθώς και οι δύο πρώην δικαστές, εξέφρασαν την πρόθεση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ/ΜΧ

https://news.rik.cy/article/2024/10/21/sustase-epitropes-empeirognomonon-gia-suntagmatika-zetemata/

Διαβάστε περισσότερα