Home riknews.com.cy (Κύπρος) Σύνταξη νομοσχεδίου διαχωρισμού της Νομικής Υπηρεσίας

Σύνταξη νομοσχεδίου διαχωρισμού της Νομικής Υπηρεσίας

Σύνταξη νομοσχεδίου διαχωρισμού της Νομικής Υπηρεσίας

Ο διαχωρισμός της Νομικής Υπηρεσίας σε νομικό σύμβουλο του κράτους και δημόσιο κατήγορο προχωρά, με την σύνταξη νομοσχεδίου για τροποποίηση του Συντάγματος, ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.


Ο Μάριος Χαρτσιώτης μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής ανέφερε πως, η αλλαγή θα είναι ριζοσπαστική και θα αλλάξει η λειτουργία ενός θεσμού ηλικίας 65 ετών.

Σε ότι αφορά την Αρχή κατά της Διαφθοράς ο κύριος Χαρτσιώτης είπε πως ο θεσμός αυτός είναι πρόσφατος και αν χρειάζονται αλλαγές θα πρέπει να κατατεθούν είτε από την κυβέρνηση είτε από την Βουλή.

Την ίδια ώρα διαβεβαίωσε πως το πρόβλημα της εγκληματικότητας στις Κεντρικές Φυλακές θα αντιμετωπιστεί σε μέγιστο βαθμό.

Αναφέρθηκε στο νέο σύστημα απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων που θα λειτουργήσει σε ένα με ενάμιση χρόνο και η αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού των φυλακών.

Όπως είπε εντός Σεπτεμβρίου θα παραδοθεί η ανακαινισμένη πτέρυγα, η οποία θα μπορεί να φιλοξενήσει διακόσιους-σαράντα κρατούμενους. Πρόσθεσε ότι μέχρι το 2027 θα ανεγερθεί νέα πτέρυγα στις φυλακές η οποία θα φιλοξενεί τριακόσιους-εξήντα κρατούμενους. .

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Παναγιώτης Καπαρής

ΧΡΥ//ΜΧ

https://news.rik.cy/article/2024/5/16/suntaxe-nomoskhediou-diakhorismou-tes-nomikes-uperesias/

Διαβάστε περισσότερα