Home riknews.com.cy (Κύπρος) Συνομιλίες Ουκρανίας – Ρωσίας ζήτησε από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο πρωθυπουργός της...

Συνομιλίες Ουκρανίας – Ρωσίας ζήτησε από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο πρωθυπουργός της Ινδίας

Συνομιλίες Ουκρανίας – Ρωσίας ζήτησε από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο πρωθυπουργός της Ινδίας

Να παρακαθίσει σε συνομιλίες με τη Ρωσία, προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος, κάλεσε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι.


Σε δηλώσεις στο Κίεβο ο Μόντι εξέφρασε παράλληλα την προθυμία να ενεργήσει, ως φίλος, όπως χαρακτηριστικά είπε, ώστε να επέλθει η ειρήνη σημειώνοντας ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας.

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι αρκέστηκε να σχολιάσει ότι το ζήτημα του τερματισμού του πολέμου και μιάς δίκαιης ειρήνης αποτελούν προτεραιότητα του Κιέβου.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ινδού πρωθυπουργού στη σύγχρονη ιστορία της Ουκρανίας.Πραγματοποιείται μάλιστα σε μιά κρίσιμη χρονική στιγμή με τη Μόσχα να προωθείται με αργό ρυθμό στην ανατολική Ουκρανία, την ίδια ώρα που το Κίεβο πιέζει με μια διασυνοριακή επίθεση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πάντως πριν από μερικές ημέρες, ότι το ενδεχόμενο συνομιλιών έχει αποκλειστεί μετά την επίθεση της Ουκρανίας στην περιφέρεια του Κουρσκ. Η Ουκρανία εισέβαλε στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ στις 6 Αυγούστου και καταλαμβάνοντας, όπως υποστηρίζει, περισσότερους από 100 οικισμούς.

Από πλευράς τους οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν με αργούς ρυθμούς, απειλώντας τον μεταφορικό κόμβο του Ποκρόφσκ και άλλες στρατιωτικές θέσεις στην ανατολική Ουκρανία.

AK

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Αυγούστου 2024 – 21:33

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/8/23/sunomilies-oukranias-rosias-zetese-apo-ton-bolontimir-zelenski-o-prothupourgos-tes-indias/

Διαβάστε περισσότερα