Home riknews.com.cy (Κύπρος) Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τον Great Sea Interconnector- Δηλώσεις Βίκτωρα στο ΡΙΚ

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τον Great Sea Interconnector- Δηλώσεις Βίκτωρα στο ΡΙΚ

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τον Great Sea Interconnector- Δηλώσεις Βίκτωρα στο ΡΙΚ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, για διευκρίνιση κάποιων σημείων, που η κυπριακή κυβέρνηση θεωρεί σημαντικά, προκειμένου να προχωρήσει στη λήψη της τελικής απόφασης.


Oι διαβουλεύσεις γίνονται σε επίπεδο των Υπουργείων Εμπορίου και Οικονομικών και της Νομικής Υπηρεσίας.

Ταυτόχρονα διεξάγονται συζητήσεις με τις Ελληνικές Αρχές, τον Ανεξαρτητο διαχειριστή ενέργειας της Ελλάδας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η συνέχιση των διαβουλεύσεων είναι ο λόγος που ακόμη δεν καθορίστηκε η νέα συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου για το θέμα.

Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να μην επιβαρυνθούν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος, με επιπρόσθετα ποσά, πριν από την ολοκλήρωση του έργου, δήλωσε ο διευθυντής το γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα και κληθείς να σχολιάσει τις συζητήσεις περί γεωπολιτικού κινδύνου, ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος ανέφερε επίσης ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αδιαπραγμάτευτα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/ΚΥΠΕ

ΦΙΛ/ΠΑΓ/ΑΚΩ

https://news.rik.cy/article/2024/9/5/sunekhizontai-oi-diabouleuseis-gia-ton-great-sea-interconnector-deloseis-biktora-sto-rik/

Διαβάστε περισσότερα