Home riknews.com.cy (Κύπρος) Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας παράλληλα με τις προετοιμασίες για...

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας παράλληλα με τις προετοιμασίες για χερσαία επέμβαση

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας παράλληλα με τις προετοιμασίες για χερσαία επέμβαση

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, σε συνδυασμό με τις προετοιμασίες για την αναμενόμενη χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στον παλαιστινιακό θύλακα.


Την ίδια στιγμή, το κεντρικό και νότιο τμήμα του Ισραήλ, εξακολουθεί να δέχεται επιθέσεις με ρουκέτες, χωρίς να γίνεται λόγος για θύματα ή ζημιές.

Σήμερα, ήχησαν εκ νέου οι σειρήνες στο Τελ Αβίβ και σε άλλες πόλεις.

Παράλληλα, οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι αντιαρματικός κατευθυνόμενος πύραυλος εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ.

Δεύτερος πύραυλος από τον Λίβανο, κτύπησε την περιοχή Χανίτα, με τον ισραηλινό στρατό να πλήττει με πυρά πυροβολικού, την πηγή της εκτόξευσης.

Επιπρόσθετα, οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν με drone την περιοχή Μάουντ Ντοβ στο Λίβανο, απ’ όπου εκτοξεύονται συχνά ρουκέτες προς την ισραηλινή επικράτεια.

Την ίδια στιγμή, η Χαμάς ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να μπει σε διαπραγματεύσεις για την τύχη των ισραηλινών στρατιωτών που κρατούνται όμηροι, έως ότου το Ισραήλ να τερματίσει τις επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο αξιωματούχος της ισλαμιστικής οργάνωσης, Οσάμα Χαμντάμ, δήλωσε πως η θέση της Χαμάς είναι ξεκάθαρη, “δεν θα μπει σε διαδικασία συζητήσεων για ανταλλαγή κρατουμένων, εάν δεν λάβει τέλος η επιθετικότητα του Τελ Αβίβ”.

Ο Χαμντάμ προέβη στη συγκεκριμένη αναφορά, από το Λίβανο όπου βρίσκεται.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτωβρίου 2023 – 18:35

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/21/sunekhizontai-oi-bombardismoi-ste-lorida-tes-gazas-parallela-me-tis-proetoimasies-gia-khersaia-epembase-1297697/

Διαβάστε περισσότερα