Home riknews.com.cy (Κύπρος) Συνεχίζονται με σφοδρότητα οι ισραηλινές επιχειρήσεις στο Λίβανο

Συνεχίζονται με σφοδρότητα οι ισραηλινές επιχειρήσεις στο Λίβανο

Συνεχίζονται με σφοδρότητα οι ισραηλινές επιχειρήσεις στο Λίβανο

Photo by IBRAHIM AMRO / AFP


Με σφοδρότητα συνεχίζονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις στο Λίβανο.

Όπως μεταδίδουν λιβανικά μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές στα νότια προάστια της Βηρυτού, σε νέες αεροπορικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού. Το Τελ Αβίβ θεωρεί τις συγκεκριμένες περιοχές, ως προπύργιο της Χεζμπολά.

Πριν από την έναρξη των επιχειρήσεων, οι ισραηλινές δυνάμεις εξέδωσαν εντολή εκκένωσης ορισμένων κτηρίων, καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, το τελευταίο 24ωρο 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 150 τραυματίστηκαν, από τα ισραηλινά πλήγματα.

Από πλευράς της, η Χεζμπολά υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας, απώθησε ισραηλινούς στρατιώτες που είχαν “διεισδύσει” στο νότιο Λίβανο, κοντά σε θέση των ειρηνευτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών. Εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει συνεχείς επαφή με την Unifil, ώστε οι ειρηνευτές να μην βρεθούν εν μέσω “διασταυρούμενων πυρών”.

Περίπου 10.000 κυανόκρανοι έχουν αναπτυχθεί στο νότιο Λίβανο, κατά μήκος της “μπλε γραμμής”, η οποία ορίζει τα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΧΠ / ΜΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Οκτωβρίου 2024 – 06:09

https://news.rik.cy/article/2024/10/9/sunekhizontai-me-sphodroteta-oi-israelines-epikheireseis-sto-libano/

Διαβάστε περισσότερα