Home riknews.com.cy (Κύπρος) Συνεχίζεται η αντεξέταση του Γενικού Ελεγκτή με φόντο τα διαβατήρια

Συνεχίζεται η αντεξέταση του Γενικού Ελεγκτή με φόντο τα διαβατήρια

Συνεχίζεται η αντεξέταση του Γενικού Ελεγκτή με φόντο τα διαβατήρια

Συνέχεια στην αντεξέταση του Γενικού Ελεγκτή για το αίτημα παύσης του, το οποίο κατέθεσε ο Γενικός Εισαγγελέας, θα δοθεί αύριο.


Κατά τη σημερινή δικάσιμο, ο Γενικός Ελεγκτής ανέφερε – μεταξύ άλλων – ότι η αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του, δεν έχει να κάνει με ανάρμοστη συμπεριφορά, αλλά με την υλοποίηση των απειλών του Γιώργου Σαββίδη.

Επικαλέστηκε, μάλιστα, αναφορά του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος όπως ανέφερε ο κύριος Μιχαηλίδης, έκαμε λόγο για “δολοφόνους χαρακτήρων, οι οποίοι εάν δεν αποδείκνυαν τις καταγγελίες τους, θα είχαν συνέπειες”.

Ο Γενικός Ελεγκτής ρωτήθηκε κατά πόσον θεωρεί ότι ο τέως πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Γενικός Εισαγγελέας χρησιμοποίησαν την Επιτροπή Νικολάτου για να τον εμποδίσουν από την έρευνα. Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης απάντησε ότι μέχρι σήμερα η υπηρεσία του, απέδειξε πως δεν είχε κάποιο πρόβλημα με τη συγκεκριμένη έρευνα.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι τα γεγονότα είναι τέτοια, που σε κάποιον τρίτο θα προξενούσαν ερωτήματα, για το πώς αποφασίστηκε ξαφνικά η σύσταση αυτής της επιτροπής.

Είπε, ακόμη, ότι ουδέποτε η Ελεγκτική Υπηρεσία αμφισβήτησε το δικαίωμα της κυβέρνησης να προχωρήσει στη σύσταση της Επιτροπής Νικολάτου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΧΡΥ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Ιουλίου 2024 – 14:03

https://news.rik.cy/article/2024/7/2/sunekhizetai-e-antexetase-tou-genikou-elegkte-me-phonto-ta-diabateria/

Διαβάστε περισσότερα