Home riknews.com.cy (Κύπρος) Συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας οι αεροπορικές επιθέσεις στη Λωρίδα...

Συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας οι αεροπορικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας

Συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας οι αεροπορικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ συνέχισε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας τις αεροπορικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο της επιχειρήσεις για πλήρη εξάρθρωση της Χαμάς.


Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών στη Γάζα, αργά ψες, οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν από αέρος την ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στον παλαιστινιακό θύλακα, όπου είχε καταφύγει μεγάλος αριθμός αμάχων.

Ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera στην περιοχή, μετέδωσε ότι κατά την επίθεση οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι από την επιδρομή προκλήθηκαν ζημιές στην πρόσοψη του ναού και κατέρρευσε παρακείμενο οικοδόμημα.

Υποστήριξαν, μάλιστα, ότι στόχος της επίθεσης ήταν χώρος κοντά στην ελληνορθόδοξη εκκλησία, όπου είχαν αναζητήσει καταφύγιο πολλοί άμαχοι, εν μέσω του συνεχιζόμενου σφυροκοπήματος από το Ισραήλ.

Εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τον βομβαρδισμό του ναού, αρκέστηκε να δηλώσει πως το περιστατικό διερευνάται, χωρίς να επιβεβαιώσει εμπλοκή του Ισραήλ.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο στρατός του Λιβάνου κατηγόρησε τις ισραηλινές δυνάμεις, ότι τις πρώτες πρωινές ώρες σκότωσαν μέλος “ομάδας δημοσιογράφων” που κάλυπτε τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στο νότιο τμήμα της χώρας, ανάμεσα στη Χεζμπολάχ και στο Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις του Λιβάνου υποστήριξαν ότι το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στην πόλη Χούλα, όπου ομάδα επτά δημοσιογράφων κτυπήθηκε από πυρά ισραηλινών πυροβόλων, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό δεύτερου.

Νωρίτερα, τα Ηνωμένα Έθνη είχαν αναφέρει ότι άλλος ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, όταν ομάδα αμάχων, επλήγη από διασυνοριακά πυρά.

Εικοσιδύο άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον νότιο Λίβανο, αφότου ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς.

ΧΠ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτωβρίου 2023 – 05:56

Πηγή: Reuters

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/20/sunekhistekan-kath-ole-te-diarkeia-tes-nuktas-oi-aeroporikes-epitheseis-ste-lorida-tes-gazas/

Διαβάστε περισσότερα