Home riknews.com.cy (Κύπρος) Συνεδριάζει για πρώτη φορά στο Ισραήλ η κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Συνεδριάζει για πρώτη φορά στο Ισραήλ η κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Συνεδριάζει για πρώτη φορά στο Ισραήλ η κυβέρνηση εθνικής ενότητας


Συνεδριάζει για πρώτη φορά στο Ισραήλ η κυβέρνηση εθνικής ενότητας

15 Οκτωβρίου 2023 – 16:23

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Οκτωβρίου 2023 – 16:57

Συνεδριάζει για πρώτη φορά στο Ισραήλ η κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε συνεδρίαση του διευρυμένου υπουργικού συμβουλίου εκτάκτου ανάγκης, τονίζοντας ότι η εθνική ενότητα που επιδεικνύουν οι Ισραηλινοί στέλνει ένα μήνυμα στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας.

“Θα συντρίψουμε τη Χαμάς” είπε ο Νετανιάχου και πρόσθεσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις γνωρίζουν ότι ολόκληρη η χώρα είναι στο πλευρό τους.

Η συνεδρίαση διεξάγεται στην έδρα του στρατού στο Τελ Αβίβ και άρχισε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 1,300 Ισραηλινών, οι οποίοι σκοτώθηκαν στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

1697288613_Gaza_ekkenose_Photo_by_MAHMUD_HAMS_AFP_meta_photo

Την ίδια ώρα, μαζική μετακίνηση των αμάχων από τη βόρεια στη νότια Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς έληξε το μεσημέρι η νέα τρίωρη προθεσμία που έδωσε ο ισραηλινός στρατός στους κατοίκους της Γάζας.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των ομήρων, οι οποίοι απήχθησαν από τη Χαμάς, ανέρχεται σε 126. Αξιωματούχοι εξήγησαν ότι ο αριθμός αυτός αναθεωρήθηκε προς τα κάτω, καθώς εντοπίστηκαν σοροί αγνοουμένων στο νότιο Ισραήλ. Σύμφωνα με τη Χαμάς, 22 όμηροι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πλήγματα.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν προειδοποίησε ότι «κανείς» δεν θα μπορούσε «να εγγυηθεί τον έλεγχο της κατάστασης», εάν το Ισραήλ εξαπέλυε χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΠΕ

ΜΒ/ ΚΒ

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Οκτωβρίου 2023 – 16:57

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/15/sunedriazei-gia-prote-phora-sto-israel-e-kubernese-ethnikes-enotetas-6106291/

Διαβάστε περισσότερα