Home riknews.com.cy (Κύπρος) Συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες

Συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες

Συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες

Την Πέμπτη ή την Παρασκευή, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, θα συναντηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.


Μιλώντας στο Ρικ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ανέφερε πως η συνάντηση θα ανακοινωθεί επίσημα, όταν οριστικοποιηθεί και η ώρα πραγματοποίησής της.

Πληροφορίες του Ρικ αναφέρουν ότι η κυρία Ολγκίν θα συναντηθεί και με τον Ερσίν Τατάρ, στο Λονδίνο, κατά την 1η Ιουλίου.

Ο κύριος Λετυμπιώτης σχολίασε και τους ισχυρισμούς του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, ότι η Κύπρος και τα Ελληνικά νησιά έχουν μετατραπεί σε βάση που χρησιμοποιείται από ορισμένες χώρες, ειδικά σε επιχειρήσεις κατά της Γάζας.

Απάντησε ότι πρόκειται για παντελώς ανυπόστατους ισχυρισμούς, επισημαίνοντας ότι η Κύπρος ουδέποτε παρείχε, ούτε θα παρέχει διευκολύνσεις, για οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια εναντίον άλλης χώρας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΑΚΩ/ΠΑΣ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιουνίου 2024 – 13:15

https://news.rik.cy/article/2024/6/25/sunantese-proedrou-me-olgkin-sto-perithorio-tou-europaikou-sumbouliou-stis-bruxelles/

Διαβάστε περισσότερα