Home riknews.com.cy (Κύπρος) Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με πρωθυπουργό του Λιβάνου-Συζητήθηκαν Μέση Ανατολή- Κυπριακό

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με πρωθυπουργό του Λιβάνου-Συζητήθηκαν Μέση Ανατολή- Κυπριακό

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με πρωθυπουργό του Λιβάνου-Συζητήθηκαν Μέση Ανατολή- Κυπριακό

Η έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, οι συνέπειες, αλλά και οι τρόποι για αποκλιμάκωση της ήταν ανάμεσα στα κύρια θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του Πρωθυπουργού του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.


Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, κατά τη συνάντηση, ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου εξήρε τον ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή, καθώς και τη συμβολή της σε θέματα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στην ταραχώδη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Εξέφρασε παράλληλα ευχαριστίες για την πολύτιμη συνεισφορά της Δημοκρατίας σε ό,τι αφορα τις προσπάθειες που καταβάλει με άλλα κράτη προς αποκλίμακωση της έντασης.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και άλλα ζητήματα που άπτονται των περιφερειακών εξελίξεων.

https://news.rik.cy/article/2024/9/25/sunantese-proedrou-khristodoulide-me-prothupourgo-tou-libanou-suzetethekan-mese-anatole-kupriako/

Διαβάστε περισσότερα