Home riknews.com.cy (Κύπρος) Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Κινέζο πρέσβη το απόγευμα

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Κινέζο πρέσβη το απόγευμα

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Κινέζο πρέσβη το απόγευμα

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συναντάται, το απόγευμα, με τον Κινέζο πρέσβη στην Λευκωσία, για να συζητήσουν την πορεία των έργων για το τερματικό φυσικού αερίου στο Βασιλικό, στη σκιά των κατηγοριών που αντάλλαξαν τις τελευταίες μέρες η κινεζική κρατική εταιρία, που ηγείται της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει το έργο και η Εταιρία Υποδομών Φυσικού Αερίου.


Η κινεζική εταιρία είχε υποστηρίξει ότι η ΕΤΥΦΑ δεν παραλαμβάνει την πλωτή μονάδα επανα-αεριοποίησης φυσικού αερίου και ότι ζήτησε σημαντικές αλλαγές στην κατασκευή της μονάδας στο Βασιλικό ώστε να μπορεί να γίνεται και εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Η Ετύφα χαρακτήρισε τις κατηγορίες ψευδείς και αβάσιμες και τις απέδωσε στα όσα εξελίσσονται στη διαδικασία της διαιτησίας για το θέμα.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε έκπληξη για τις δημόσιες παρεμβάσεις της κινεζικής εταιρίας, τονίζοντας ότι το κράτος δεν εκβιάζεται και είναι πιστό στις υποχρεώσεις του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα με καλή βούληση και θέληση από την άλλη πλευρά να βρεθούν λύσεις, αφού, όπως είπε,τα προβλήματα θα τύχουν διαχείρισης με απόλυτα καλή πίστη.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΜΧ

https://news.rik.cy/article/2024/5/20/sunantese-proedrou-khristodoulide-me-kinezo-presbe-to-apogeuma/

Διαβάστε περισσότερα