Home riknews.com.cy (Κύπρος) Συνάντηση Κόμπου με τον Ιορδανό ομόλογό του στο Αμάν – Στο επίκεντρο...

Συνάντηση Κόμπου με τον Ιορδανό ομόλογό του στο Αμάν – Στο επίκεντρο η Μέση Ανατολή

Συνάντηση Κόμπου με τον Ιορδανό ομόλογό του στο Αμάν – Στο επίκεντρο η Μέση Ανατολή

Η κρίση στη Μέση Ανατολή, βρέθηκε στο επίκεντρο κατ’ ιδίαν συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Κόμπου, με τον Ιοδρανό ομόλογό του Αϊμάν Αλ Σαφάντι, στο Αμάν. Προηγήθηκαν διευρυμένες διαβουλεύσεις, αντιπροσωπιών των δύο χωρών.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κύριος Κόμπος αναγνώρισε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η Ιορδανία και τις προσπάθειες που καταβάλλει για αποκλιμάκωση και αποφυγή επιδείνωσης της κατάστασης.

Ο επικεφαλής της κυπριακής διπλωματίας, επανέλαβε τη θέση ότι η Κυπριακή Δημοκρατία σέβεται απερίφραστα το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Παράλληλα, εξέφρασε τις σοβαρές ανησυχίες της Λευκωσίας για την επιδεινούμενη ανθρωπιστική κρίση και ενημέρωσε το συνομιλητή του για την ετοιμότητα της Κύπρου να συμβάλει ουσιαστικά, σε συνεννόηση με άλλους εταίρους, στη δημιουργία ενός θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου για ανακούφιση των αμάχων στη Γάζα.

Οι δύο αξιωματούχοι τόνισαν την ανάγκη να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες, οι οποίες θα επιτρέψουν την έναρξη διαπραγματεύσεων για επίλυση του Μεσανατολικού στη βάση της λύσης δύο κρατών, τα οποία θα συνυπάρχουν ειρηνικά, όπως προνοούν οι σχετικές αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Οκτωβρίου 2023 – 19:07

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/29/sunantese-kompou-me-ton-iordano-omologo-tou-sto-aman-sto-epikentro-e-mese-anatole/

Διαβάστε περισσότερα