Home riknews.com.cy (Κύπρος) Συνάντηση Χριστοδουλίδη – Μητσοτάκη στην Αθήνα

Συνάντηση Χριστοδουλίδη – Μητσοτάκη στην Αθήνα

Συνάντηση Χριστοδουλίδη – Μητσοτάκη στην Αθήνα

Αθήνα και Λευκωσία συντονίζουν τις ενέργειές τους στο Κυπριακό, ενόψει και της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη.


Επισήμανε πως επικρατεί αυξανόμενη ανησυχία για την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και υπέδειξε πως η Ελλάδα και η Κύπρος, είναι δύο χώρες πυλώνες σταθερότητας σε μια πολύ ταραγμένη γεωπολιτικά περιοχή του πλανήτη.

Ως εκ τούτου, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, ο συντονισμός Αθήνας και Λευκωσίας είναι περισσότερο απαραίτητος παρά ποτέ, τόνισε ο κύριος Μητσοτάκης.

Στην δική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν αποτελεί τη λύση του Κυπριακού.

Εξέφρασε βεβαιότητα ότι μέσα από την επίλυση του Κυπριακού και την πλήρη εξομάλυνση και των ελληνοτουρκικών σχέσεων, θα καταδειχθεί ακόμη περισσότερο, ότι Ελλάδα και Κύπρος είναι πυλώνες ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, που είναι ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΠΑΓ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτεμβρίου 2024 – 12:09

https://news.rik.cy/article/2024/9/19/sunantese-khristodoulide-metsotake-sten-athena/

Διαβάστε περισσότερα