Home riknews.com.cy (Κύπρος) Συνάντηση αντιπροσωπείας της Χαμάς με μεσολαβητές της Αιγύπτου και του Κατάρ

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Χαμάς με μεσολαβητές της Αιγύπτου και του Κατάρ

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Χαμάς με μεσολαβητές της Αιγύπτου και του Κατάρ

Αντιπροσωπεία της Χαμάς συναντήθηκε εκ νέου στη Ντόχα, με μεσολαβητές από το Κατάρ και την Αίγυπτο – και συζήτησαν για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας και την ανταλλαγή ισραηλινών ομήρων με παλαιστίνιους φυλακισμένους.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης, ο βασικός της διαπραγματευτής, Χαλίλ αλ-Χάγια, συνάντησε τον πρωθυπουργό του Κατάρ, Σεΐχη Αλ Θάνι, και τον επικεφαλής των αιγυπτιακών υπηρεσιών πληροφοριών, Αμπάς Κάμελ. Η Οργάνωση σημειώνει, ακόμη, ότι συζητήθηκαν οι εξελίξεις σε σχέση με το παλαιστινιακό ζήτημα και η επιθετικότητα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να διευκρινίσει εάν οι συνομιλίες σημείωσαν πρόοδο.

Η Χαμάς επαναλαμβάνει την ετοιμότητά της, να εφαρμόσει αμέσως τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, όπως αυτή παρουσιάστηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο τον περασμένο Μάιο.

Παράλληλα, επιμένει στο αίτημά της, για πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τον παλαιστινιακό θύλακα, αναφέροντας πως δεν έχει θέσει κανένα άλλο αίτημα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Σεπτεμβρίου 2024 – 06:10

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/9/12/sunantese-antiprosopeias-tes-khamas-me-mesolabetes-tes-aiguptou-kai-tou-katar/

Διαβάστε περισσότερα