Home riknews.com.cy (Κύπρος) Συμπλήρωση 40 χρόνων εργασίας προτείνει η κυβέρνηση, ώστε να μειωθεί το πέναλτι...

Συμπλήρωση 40 χρόνων εργασίας προτείνει η κυβέρνηση, ώστε να μειωθεί το πέναλτι του 12%

Συμπλήρωση 40 χρόνων εργασίας προτείνει η κυβέρνηση, ώστε να μειωθεί το πέναλτι του 12%

Συμπλήρωση 40 χρόνων εργασίας που αντιστοιχεί στο 85% της περιόδου ασφάλισης, προνοεί η κυβερνητική πρόταση, ώστε να μειωθεί το πέναλτι του 12% σε περίπτωση πρόωρης συνταξιοδότησης.


Την πρόταση παρουσίασε στο Συμβούλιο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, ο οποίος δήλωσε ότι η μείωση θα επηρεάσει θετικά το 25% των συνταξιούχων. Θα αφορά, κυρίως, εργαζόμενους σε χειρωνακτικές εργασίες, όπως η οικοδομική βιομηχανία, η μεταποίηση και οι πωλήσεις.

Ο Υπουργός υπογράμμισε πως το οικονομικό κόστος της πρότασης δεν μπορεί να αυξηθεί και πρόσθεσε ότι η μείωση θα γίνει αυστηρά στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του ταμείου κοινωνικών ασφαλίσεων, χωρίς να επηρεάζει τη βιωσιμότητά του ή να απαιτείται αύξηση των εισφορών.

Ο Γιάννης Παναγιώτου είπε πως η πρόταση τίθεται προς συζήτηση με τους κοινωνικούς εταίρους, με στόχο την επίτευξη ευρύτερης συναίνεσης.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΚΑΛ / ΕΜ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/27/sumplerose-40-khronon-ergasias-proteinei-e-kubernese-oste-na-meiothei-to-penalti-tou-12/

Διαβάστε περισσότερα