Home riknews.com.cy (Κύπρος) Συμφωνία σύντομα για διαχείριση μεταναστευτικών κρίσεων βλέπουν Γιόχανσον – Μαρλάσκα

Συμφωνία σύντομα για διαχείριση μεταναστευτικών κρίσεων βλέπουν Γιόχανσον – Μαρλάσκα

Συμφωνία σύντομα για διαχείριση μεταναστευτικών κρίσεων βλέπουν Γιόχανσον – Μαρλάσκα

Την αισιοδοξία ότι εντός των ημερών ενδέχεται να προκύψει συμφωνία επί του προτεινόμενου κανονισμού για τη διαχείριση κρίσεων στη μετανάστευση, εξέφρασαν η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιοχάνσον και ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών, Φερνάντο Μαρλάσκα.


Μετά το τέλος της συνόδου του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων, οι δύο αξιωματούχοι δήλωσαν αισιόδοξοι για την επίτευξη συμφωνίας, αφού μετά την αλλαγή στάσης από πλευράς Γερμανίας σε ορισμένα ζητήματα, σημειώθηκε ουσιαστική πρόοδος.

Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων επεσήμανε ότι πριν από τέσσερα χρόνια, η συζήτηση για το μεταναστευτικό ήταν πολύ πιο έντονη και πως σήμερα βλέπει μεγαλύτερη κατανόηση μεταξύ των κρατών – μελών.

Η κατάληξη των “27” σε κοινή θέση όσον αφορά τον συγκεκριμένο κανονισμό, έχει τεθεί ως προϋπόθεση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαβουλεύσεις επί άλλων κρίσιμων κανονισμών, που αποτελούν μέρος του Νέου Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου.

ΙΝ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/28/sumphonia-suntoma-gia-diakheirise-metanasteutikon-kriseon-blepoun-giokhanson-marlaska/

Διαβάστε περισσότερα