Home riknews.com.cy (Κύπρος) Συμφωνία για το μεταναστευτικό από τους MED5 -Δηλώσεις Κωνσταντίνου Ιωάννου

Συμφωνία για το μεταναστευτικό από τους MED5 -Δηλώσεις Κωνσταντίνου Ιωάννου

Συμφωνία για το μεταναστευτικό από τους MED5 -Δηλώσεις Κωνσταντίνου Ιωάννου

Σε κοινό πλαίσιο συνεργασίας όσον αφορά το μεταναστευτικό πρόβλημα, συμφώνησαν οι Υπουργοί Εσωτερικών και Μετανάστευσης της ομάδας των MED5, Κύπρου, Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας και Μάλτας, σε Σύνοδο, στη Θεσσαλονίκη.


Το πλαίσιο συνεργασίας περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα, έλεγχο των χωρών προέλευσης των μεταναστών, εντατικοποίηση των επιστροφών των παράτυπων μεταναστών και εξασφάλιση επιπλέον κοινοτικών πόρων.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, έκανε λόγο για καλά νέα που αφορούν το γεγονός ότι έχει επιτευχθεί συμβιβασμός για να ολοκληρωθεί το νέο Σύμφωνο για τη μετανάστευση, χάρη στις προσπάθειες και της ισπανικής προεδρίας.

Εξάλλου, σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου, ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, επισήμανε για ακόμα μιά φορά ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό.

Εξήγησε ότι μετανάστες από την Αφρική μεταβαίνουν αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη, ακολούθως στα κατεχόμενα και εν συνεχεία εισέρχονται στις ελεύθερες περιοχές, ως φοιτητές.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Οκτωβρίου 2023 – 16:44

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/7/sumphonia-gia-to-metanasteutiko-apo-tous-med5-deloseis-konstantinou-ioannou/

Διαβάστε περισσότερα