Home riknews.com.cy (Κύπρος) Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Καταδίκη της Χαμάς για την αιφνιδιαστική επίθεση, χωρίς ομοφωνία

Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Καταδίκη της Χαμάς για την αιφνιδιαστική επίθεση, χωρίς ομοφωνία

Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Καταδίκη της Χαμάς για την αιφνιδιαστική επίθεση, χωρίς ομοφωνία

Photo by Daniel SLIM / AFP


Κράτη – μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταδικάζουν την αιφνιδιαστική επίθεση ευρείας κλίμακας της Χαμάς στο Ισραήλ, με τις Ηνωμένες Πολιτείες – ωστόσο – να στηλιτεύουν την έλλειψη ομοφωνίας κατά την έκτακτη – κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση.

Ο αναπληρωτής πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη, Ρόμπερτ Γουντ, δήλωσε πως ορισμένες χώρες απέφυγαν να καταδικάσουν την επίθεση, αφήνοντας να νοηθεί πως μία εξ αυτών ήταν η Ρωσία, η οποία βρίσκεται σε ανοικτή διένεξη με τη Δύση.

Από πλευράς του, ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπέντζια, τάχθηκε υπέρ του άμεσου τερματισμού των μαχών, της κήρυξης κατάπαυσης του πυρός και της έναρξης διαπραγματεύσεων. Υπέδειξε πως η παρούσα κατάσταση, είναι αποτέλεσμα των σοβαρών προβλημάτων που παραμένουν ανοικτά.

Ο Κινέζος πρέσβης καταδίκασε “όλες τις επιθέσεις εναντίον αμάχων”, επιμένοντας στην ανάγκη επανόδου σε ειρηνευτική διαδικασία, ώστε τα εμπλεκόμενα μέρη, να καταλήξουν σε λύση δύο κρατών.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο πρέσβης του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, Γκιλάντ Ερντάν, έκαμε λόγο για εγκλήματα πολέμου της Χαμάς τα οποία πρέπει να τύχουν καταδίκης.

“Είναι λυπηρό το γεγονός ότι για ορισμένους πολιτικούς, η ιστορία δεν ξεκινάει παρά μόνο όταν σκοτώνονται Ισραηλινοί”, αντέτεινε ο παλαιστίνιος πρεσβευτής, Ριάντ Μανσούρ.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Οκτωβρίου 2023 – 10:35

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/9/sumboulio-asphaleias-oee-katadike-tes-khamas-gia-ten-aiphnidiastike-epithese-khoris-omophonia/

Διαβάστε περισσότερα