Home riknews.com.cy (Κύπρος) Συγκλονισμό προκαλεί ο θάνατος από Ισραηλινούς βομβαρδισμούς επτά μελών MKO (Φωτογραφίες)

Συγκλονισμό προκαλεί ο θάνατος από Ισραηλινούς βομβαρδισμούς επτά μελών MKO (Φωτογραφίες)

Συγκλονισμό προκαλεί ο θάνατος από Ισραηλινούς βομβαρδισμούς επτά μελών MKO (Φωτογραφίες)


02 Απριλίου 2024 – 09:06

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Απριλίου 2024 – 18:55

Επτά μέλη του μη κυβερνητικού οργανισμού, World Central Kitchen έχασαν την ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας, όταν το όχημά στο οποίο επέβαιναν επλήγη από την ισραηλινή αεροπορία.

World kitchen 2η Φωτογραφία 21341234  Photo by AFP.jpg

World kitchen 3η Φώτο 12402934 Photo by AFP.jpg

Διαβατήρια  World kitchen 123123 Photo by AFP.jpg

Η Αμερικανική μη κερδοσκοπική οργάνωση, συμμετέχει ενεργά στη δια θαλάσσης διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα, ως επίσης και στην προσπάθεια του αμερικανικού στρατού για την κατασκευή προσωρινής αποβάθρας, προκειμένου να αυξηθεί η ροή ανθρωπιστικής βοήθειας από το λιμάνι της Λάρνακας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι “εξετάζει τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος στο ανώτερο επίπεδο”, παράλληλα διαβεβαίωσε πως εργάζεται στενά με την World Central Kitchen, για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας.

Το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του στην πλατφόρμα “Χ” τόνισε ότι οι αρχές του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου είναι απόλυτες και ότι οι εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει πάντα να γίνονται σεβαστοί και να προστατεύονται.

Our utmost condolences to the families and friends of the @WCKitchen humanitarian aid workers who tragically lost their lives in Gaza.#IHL principles are absolute: humanitarian aid workers must always be respected and protected.

We call on a swift and conclusive investigation.

— Cyprus MFA (@CyprusMFA) April 2, 2024

Θλίψη και συγκλονισμός για τον θάνατο των επτά εργαζομένων της @WCKitchen. Οι σκέψεις μας βρίσκονται με τους οικείους και τους συνεργάτες τους. Απόλυτα καταδικαστέο και σε σύγκρουση, κατά παράβαση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου ο θάνατος άμαχου πληθυσμού και ιδιαίτερα…

— Λετυμπιώτης Κων/νος (@letymbiotis) April 2, 2024

Παράλληλα ζητά όπως πραγματοποιηθεί μια ταχεία για οριστική έρευνα και εκφράζει συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Πληροφορίες του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρουν ότι τα θύματα συμμετείχαν στην εκφόρτωση της ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο και ότι εκείνη την στιγμή επέστρεφαν στα σπίτια τους.

Today @WCKitchen lost several of our sisters and brothers in an IDF air strike in Gaza. I am heartbroken and grieving for their families and friends and our whole WCK family. These are people…angels…I served alongside in Ukraine, Gaza, Turkey, Morocco, Bahamas, Indonesia. They… https://t.co/rM3xbsiQ1Q

— Chef José Andrés 🕊️🥘🍳 (@chefjoseandres) April 1, 2024

Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το όχημα της οργάνωσης βρισκόταν σε απόσταση δώδεκα χιλιομέτρων από την ζώνη ασφαλείας που εγγυάται το Ισραήλ.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Απριλίου 2024 – 18:55

https://news.rik.cy/article/2024/4/2/sugklonismo-prokalei-o-thanatos-apo-israelinous-bombardismous-epta-melon-mko-photographies/

Διαβάστε περισσότερα