Home riknews.com.cy (Κύπρος) Συγχαρητήρια μηνύματα για την επέτειο της Aνεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Συγχαρητήρια μηνύματα για την επέτειο της Aνεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Συγχαρητήρια μηνύματα για την επέτειο της Aνεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Συγχαρητήρια μηνύματα με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατία, συνεχίζουν να αποστέλλουν ξένοι ηγέτες προς τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.


Στο μήνυμά του ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτιεών, Τζο Μπάϊντεν, αναφέρει ότι η χώρα του παραμένει σταθερά προσηλωμένη σε συνολική διευθέτηση που θα ενώνει το νησί σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα για όλους τους Κύπριους, που θα διανοίξει τις προοπτικές του νησιού και θα δημιουργήσει μεγαλύτερες ευκαιρίες για τις μέλλουσες γενεές.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, αναφέρει οτι η χώρα του παραμένει προσηλωμένη στην αρχή ότι ένας ειρηνικός και εποικοδομητικός διάλογος θα ανοίξει τον δρόμο για μόνιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού, στη βάση των παραμέτρων που έχουν καθοριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη.

Στο μήνυμα του ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνει οτι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και η επανένωση της Κύπρου αποτελεί καθήκον και υπόσχεση στους Κύπριους και Ελλαδίτες, που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την ακεραιότητα της Μεγαλονήσου, στους αγνοούμενους της Κυπριακής τραγωδίας και στις οικογένειες τους.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΦΙΛ/ΑΚΩ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/3/sugkhareteria-menumata-gia-ten-epeteio-tes-anexartesias-tes-kupriakes-demokratias/

Διαβάστε περισσότερα