Home riknews.com.cy (Κύπρος) “Στόχος η μετατροπή των πολιτών της Κύπρου σε πολίτες πρώτης κατηγορίας”

“Στόχος η μετατροπή των πολιτών της Κύπρου σε πολίτες πρώτης κατηγορίας”

“Στόχος η μετατροπή των  πολιτών της Κύπρου σε πολίτες πρώτης κατηγορίας”

Απόλυτη ικανοποίηση για τη συζήτηση και τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.


Χαιρέτισε επίσης τις τοποθετήσεις και την υπευθυνότητα που επιδείχθηκε από όλους τους συμμετέχοντες που στέλνουν, όπως είπε, σημαντικά μηνύματα, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και ενισχύουν τη δική του προσπάθεια.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε οτι η κυβέρνηση εργάζεται για να πετύχει εξελίξεις που θα μετατρέπουν τους Ευρωπαίους πολίτες της Κύπρου σε πολίτες πρώτης κατηγορίας, που να μη στερούνται βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών.

Σε αυτό το πλαίσιο, επεσήμανε, θεωρεί ότι τόσο η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το δεύτερο δεκαπενθήμερο του τρέχοντος μηνός, όπως και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου είναι καθοριστικής σημασίας για την προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Οι αναφορές του προεδρου της Δημοκρατίας εγιναν κατά τη διάρκεια του μνημοσύνου των Ηρωων της κοινότητας Λαγουδερών Φειδία Συμεωνίδη,  Παναγιώτη Χατζηπαναγιώτου και Τρύφωνα Τρύφωνος.  

ΦΦ/ΙΝ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/3/stokhos-e-metatrope-ton-politon-tes-kuprou-se-polites-protes-kategorias/

Διαβάστε περισσότερα