Home riknews.com.cy (Κύπρος) Στο υπόγειο νοσοκομείου στη Γάζα το αρχηγείο της Χαμάς, καταγγέλλει το Ισραήλ

Στο υπόγειο νοσοκομείου στη Γάζα το αρχηγείο της Χαμάς, καταγγέλλει το Ισραήλ

Στο υπόγειο νοσοκομείου στη Γάζα το αρχηγείο της Χαμάς, καταγγέλλει το Ισραήλ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού κατά τη σημερινή του ενημέρωση σε ξένους δημοσιογράφους, παρουσίασε οπτικοακουστικό υλικό, σύμφωνα με το οποίο το υπόγειο των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου Σίφα της Πόλης της Γάζας χρησιμεύει ως το κεντρικό αρχηγείο της οργάνωσης Χαμάς και παράλληλα, ως αποθήκη οπλισμού.


Σύμφωνα πάντα με τον ισραηλινό στρατό, οι πληροφορίες που συνέλεξε σε συνεργασία με την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας Σιαμπάκ, αποδεικνύουν ότι η Χαμάς, «κατά τρόπο συστηματικό, χρησιμοποιεί για τους δικούς της τρομοκρατικούς σκοπούς εγκαταστάσεις που προορίζονται για την κάλυψη ανθρωπιστικών αναγκών των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας, καθιστώντας τους ανθρώπινες ασπίδες που προστατεύουν τα στελέχη και την ηγεσία της οργάνωσης».

Ο εκπρόσωπος του στρατού είπε ότι μέσω ενός δικτύου τούνελ, διέρχονται αξιωματούχοι της Χαμάς στο υπόγειο των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου χωρίς να υπάρχει ανάγκη να εισέλθουν από τις ορατές εισόδους του και με αυτόν τον τρόπο δεν γίνονται αντιληπτοί από το προσωπικό και τους ασθενείς.

Επίσης, ανέφερε ότι στους χώρους του νοσοκομείου υπάρχει ισχυρή ένοπλη δύναμη προσωπικού ασφαλείας, άρτια εκπαιδευμένη για να αντιμετωπίσει καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να είναι σε θέση να προστατεύσει το αρχηγείο της Χαμάς.

Το νοσοκομείο Σίφα είναι χωρητικότητας 1.500 κλινών με προσωπικό που αριθμεί στα 4.000 άτομα.

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Οκτωβρίου 2023 – 18:45

Πηγή: ΚΥΠΕ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/27/sto-upogeio-nosokomeiou-ste-gaza-to-arkhegeio-tes-khamas-kataggellei-to-israel-4687313/

Διαβάστε περισσότερα