Home riknews.com.cy (Κύπρος) Στο χείλος επικίνδυνου γκρεμού η Μέση Ανατολή -Στους 300 οι νεκροί από...

Στο χείλος επικίνδυνου γκρεμού η Μέση Ανατολή -Στους 300 οι νεκροί από τις επιθέσεις

Στο χείλος επικίνδυνου γκρεμού η Μέση Ανατολή -Στους 300 οι νεκροί από τις επιθέσεις

Photo by MAHMUD HAMS / AFP


Στο χείλος επικίνδυνου γκρεμού βρίσκεται πια η Μέση Ανατολή, σύμφωνα με δήλωση του απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών στην περιοχή, μετά την αιφνίδια επιδρομή της Χαμάς, από ξηρά, θάλασσα και αέρα, σε ισραηλινές μεθοριακές πόλεις, στο πλαίσιο γενικευμένης επιχείρησης, υπό την επωνυμία “Πλημμύρα του Αλ Άκσα”.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει ήδη κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση πολέμου και οι έφεδροι κλήθηκαν στις μονάδες τους, για αντιμετώπιση της επιδρομής και τη διενέργεια αντεπίθεσης.

Τελευταία ρεπορτάζ από ισραηλινά δίκτυα αναφέρουν ότι ο πιο πρόσφατος απολογισμός των παλαιστινιακών επιθέσεων είναι περίπου 100 νεκροί, 800 τραυματίες και δεκάδες απαχθέντες, οι οποίοι κρατούνται όμηροι σε περιοχές στην Γάζα.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι “ο εχθρός θα πληρώσει τίμημα, όμοιο του οποίου δεν έχει βιώσει ξανά”.

“Είμαστε”, είπε, “σε πόλεμο και θα τον κερδίσουμε”.

Ηδη ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στόχων στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ το Ναυτικό του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ενώ επιχειρούσαν να διεισδύσουν από τη θάλασσα στα ισραηλινά εδάφη.

Αξιωματούχοι των Υπηρεσιών Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας ανέφεραν ότι οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τις ισραηλινές επιθέσεις πλησιάζουν τους 200.

Ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας έναντι της τρομοκρατίας των εποίκων και των στρατευμάτων κατοχής.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους σε περιοχές της Γάζας και της Δυτικής Οχθης, από το φόβο των σκληρών ισραηλινών αντιποίνων.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΡΤΡ

ΠΑΧ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Οκτωβρίου 2023 – 17:38

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/7/sto-kheilos-epikindunou-gkremou-e-mese-anatole-stous-300-oi-nekroi-apo-tis-epitheseis/

Διαβάστε περισσότερα