Home riknews.com.cy (Κύπρος) Στο Ισραήλ μεταβαίνει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για συναντήσεις με Ισραηλινό Πρωθυπουργό και...

Στο Ισραήλ μεταβαίνει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για συναντήσεις με Ισραηλινό Πρωθυπουργό και Πρόεδρο

Στο Ισραήλ μεταβαίνει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για συναντήσεις με Ισραηλινό Πρωθυπουργό και Πρόεδρο

Στο Ισραήλ μεταβαίνει απόψε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της χώρας.


Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα μεταφέρει μηνύματα, προς τον Βενιαμίν Νετανιάχου και τον Ισαάκ Χέρτζογκ, για την ανάγκη αποκλιμάκωσης της κρίσης που επηρεάζει ολόκληρη την περιοχή και συνέχισης της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τονίσει για άλλη μια φορά, την ανάγκη να αποφευχθούν απώλειες αμάχων από όλες τις πλευρές και έναρξης πολιτικού διαλόγου που θα οδηγήσει στη δημιουργία ορίζοντα επίλυσης του Μεσανατολικού.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στο Ισραήλ, από την Αίγυπτο, όπου συμμετείχε στη Διεθνή Διάσκεψη για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Κατά την παρέμβασή του στη Διάσκεψη, ο Πρόεδρος εξέφρασε – μεταξύ άλλων – τη δεδηλωμένη πρόθεση και βούληση της Κυπριακής Δημοκρατίας, να συμβάλει με κάθε τρόπο στην αποκλιμάκωση της κρίσης και στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες.

ΝΠ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/21/sto-israel-metabainei-o-proedros-khristodoulides-gia-sunanteseis-me-israelino-prothupourgo-kai-proedro/

Διαβάστε περισσότερα