Home riknews.com.cy (Κύπρος) Στις κάλπες αύριο οι Γάλλοι – Ανήσυχη παρακολουθεί η Ευρώπη

Στις κάλπες αύριο οι Γάλλοι – Ανήσυχη παρακολουθεί η Ευρώπη

Στις κάλπες αύριο οι Γάλλοι – Ανήσυχη παρακολουθεί η Ευρώπη

Στη Γαλλία, στις κάλπες  του δευτέρου γύρου των βουλευτικών εκλογών  προσέρχονται αύριο οι πολίτες,  με τη χώρα να κινδυνεύει να εισέλθει σε μιά περίοδο αστάθειας, αλλά και την Ευρώπη να παρακολουθεί ανήσυχη τις εξελίξεις. Η προσέλευση στις κάλπες έχει αρχίσει ήδη από σήμερα ,στα υπερπόντια γαλλικά εδάφη και την Αμερική.


Αναλυτές εκτιμούν ότι η χώρα εισέρχεται πια σε μια μακρά πολιτική περίοδο αστάθειας, αφού ο ακροδεξιός  Εθνικός Συναγερμός της Λεπέν , αναμένεται εκ νέου να εξασφαλίσει την πρωτιά, αλλά όχι και την αυτοδυναμία στη Βουλή.

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι και το εναλλακτικό σενάριο θα είναι ένα δύσκολο σενάριο που μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικό αδιέξοδο.

Και αυτό, επειδή τα άλλα κόμματα ,του Μακρόν και των κεντρώων συμμάχων του αφενός και των αριστερών κομμάτων που συγκρότησαν το Νέο Λαϊκό  Μέτωπο αφετέρου, μπόρεσαν μεν να έχουν κάποια συνεργασία προς αντιμετώπιση της Λεπέν, αλλά συνεχίζουν να έχουν μεταξύ τους τεράστιες διαφορές.

Η προοπτική ανάδειξης  στην εξουσία ενός ακροδεξιού κόμματος , προκαλεί ήδη έντονη ανησυχία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ ο γαλλικός τύπος κάνει λόγο γιά επικείμενο χάος,κίνδυνο μπλοκαρίσματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απώλεια επιρροής από το Παρίσι.

ΝΠ/ΑΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Ιουλίου 2024 – 18:08

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/7/6/stis-kalpes-aurio-oi-galloi-anesukhe-parakolouthei-e-europe/

Διαβάστε περισσότερα