Home riknews.com.cy (Κύπρος) Στις 3 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων για τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά...

Στις 3 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων για τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια

Στις 3 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων  για τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια

Αρχίζει στις 3 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους για τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια Αναζωογόνησης Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών, Συγκεκριμένων Περιοχών Υπαίθρου.


Ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανέφερε στο Τρίτο ότι στα Σχέδια εντάσσονται πέραν των 400 κοινοτήτων και, με αυτά, οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν επίδομα από 20 έως 70 χιλιάδες ευρώ για σκοπούς στέγασης, ανάλογα με τη σύνθεση της οικογένειας.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου πρόσθεσε ότι τα σχέδια αναθεωρήθηκαν ύστερα από εισηγήσεις οργανωμένων συνόλων και πολιτών, ώστε να διορθωθούν στρεβλώσεις και να διευρυνθεί το πεδίο δράσης τους.

Ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι κοινότητες όπως ο Αστρομερίτης και η Περιστερώνα εντάχθηκαν στις ακριτικές περιοχές, από τις οποίες θα αφαιρεθούν από την πρώτη Ιανουαρίου 2025, ο Αστρομερίτης και η Περιστερώνα.

Ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνησε ότι η υποβολή αιτήσεων για τα επιδόματα στήριξης των κατοίκων Ορεινών και Απομακρυσμένων Περιοχών έχει ως καταληκτική ημερομηνία την πέμπτη Ιουλίου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΜΡΝ/ΜΧ

https://news.rik.cy/article/2024/5/30/stis-3-iouniou-e-upobole-aiteseon-gia-ta-nea-anatheoremena-stegastika-skhedia/

Διαβάστε περισσότερα