Home riknews.com.cy (Κύπρος) Στις 15 Οκτωβρίου η τριμερής Γκουτέρες-Χριστοδουλίδη-Τατάρ

Στις 15 Οκτωβρίου η τριμερής Γκουτέρες-Χριστοδουλίδη-Τατάρ

Στις 15 Οκτωβρίου η τριμερής Γκουτέρες-Χριστοδουλίδη-Τατάρ

Στις 15 Οκτωβρίου, στη Νέα Υόρκη, θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην Νέα Υόρκη από το Λονδίνο, όπου στις 14 Οκτωβρίου θα συναντηθεί με τον Βρετανό Πρωθυπουργό, Κιρ Στάρμερ.

Μετά την τριμερή συνάντηση ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, για την προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, όπου αναμένεται να ενημερώσει τους ευρωπαίους ομολόγους του και για την συνάντηση της Νέας Υόρκης.

Την ημερομηνία της συνάντησης ανακοίνωσε χθες βράδυ, πρώτο το γραφείο του Ερσίν Τατάρ, αναφέροντας ότι το ανεπίσημο δείπνο θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη, χωρίς ημερήσια διάταξη και ότι οι δύο ηγέτες θα ανταλλάξουν απόψεις σε κοινωνικό περιβάλλον.

“Η τυπική πρόσκληση από τον Αντόνιο Γκουτέρες”, σύμφωνα με το γραφείο του τουρκοκύπριου ηγέτη, “θα αποσταλεί στις δύο πλευρές πολύ σύντομα”.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Οκτωβρίου 2024 – 05:36

https://news.rik.cy/article/2024/10/3/stis-15-oktobriou-e-trimeres-gkouteres-khristodoulide-tatar/

Διαβάστε περισσότερα