Home riknews.com.cy (Κύπρος) Στην Κύπρο ο Ζαν Πιερ Λακρουά – Χωριστές συναντήσεις με Χριστοδουλίδη –...

Στην Κύπρο ο Ζαν Πιερ Λακρουά – Χωριστές συναντήσεις με Χριστοδουλίδη – Τατάρ

Στην Κύπρο ο Ζαν Πιερ Λακρουά – Χωριστές συναντήσεις με Χριστοδουλίδη – Τατάρ

Χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Ερσίν Τατάρ, θα έχει μεθαύριο, ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, αρμόδιος για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, Ζαν – Πιέρ Λακρουά.


Θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στη Λευκωσία, έως την Παρασκευή, στο πλαίσιο της προσπάθειας για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών προς επίλυση του Κυπριακού.

Την Τετάρτη, στις 15:30, ο αξιωματούχος του διεθνούς Οργανισμού θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο. Ακολούθως, θα μεταβεί στα κατεχόμενα, όπου στις 17:00, θα συναντηθεί με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων.

Την Πέμπτη, ο κύριος Λακρουά θα επισκεφθεί τη νεκρή ζώνη στην περιοχή της Πύλας, για να διαπιστώσει πώς διαμορφώνεται η κατάσταση επί του εδάφους και να επιθεωρήσει τα έργα που γίνονται, στο πλαίσιο της συναντίληψης που έχει επιτευχθεί, μετά τα επεισόδια του καλοκαιριού σε βάρος ειρηνευτών.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/ΚΥΠΕ

ΣΤΣ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Οκτωβρίου 2023 – 17:25

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/30/sten-kupro-o-zan-pier-lakroua-khoristes-sunanteseis-me-khristodoulide-tatar/

Διαβάστε περισσότερα