Home riknews.com.cy (Κύπρος) Στην Ιταλία για τη διάσκεψη για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη ο...

Στην Ιταλία για τη διάσκεψη για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Στην Ιταλία για τη διάσκεψη για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Στη διεθνή διάσκεψη για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, η οποία πραγματοποιείται αύριο στη Ρώμη, θα συμμετάσχει ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης, κατόπιν πρόσκλησης της πρωθυπουργού της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.


Σε γραπτή δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σημειώνει ότι κεντρικό θέμα συζήτησης κατά τη διάσκεψη – η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της κυρίας Μελόνι – θα είναι η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Θα συμμετέχουν ηγέτες μεσογειακών κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και άλλων χωρών της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, ως επίσης και διεθνείς Οργανισμοί και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ο κύριος Λετυμπιώτης υπενθυμίζει ότι η Κύπρος, ως μια από τις χώρες “πρώτης γραμμής” σε ό,τι αφορά τις μεταναστευτικές ροές, έχοντας τον υψηλότερο αριθμό νέων αιτήσεων ασύλου κατ’ αναλογία πληθυσμού, ιεραρχεί ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σημειώνει, επίσης, ότι ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης έχει επανειλημμένως τονίσει την επιτακτική ανάγκη για συνολική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

AK

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/7/22/sten-italia-gia-te-diaskepse-gia-te-metanasteuse-kai-ten-anaptuxe-o-proedros-khristodoulides/

Διαβάστε περισσότερα