Home riknews.com.cy (Κύπρος) Στην Ισπανία αύριο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Στην Ισπανία αύριο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Στην Ισπανία  αύριο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Για τη Γρανάδα της Ισπανίας αναχωρεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος θα συμμετάσχει, αύριο στη Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, και μεθαύριο στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.


Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει σε θεματική συζήτηση, στο πλαίσιο των εργασιών της Συνάντησης της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, για την πολυμέρεια και την ασφάλεια.

Θα συζητηθούν θέματα που άπτονται του σεβασμού του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και της ανάδειξης περιφερειακών συνεργασιών στην Ανατολική Μεσόγειο, ως πρότυπο για πολυμερείς συνεργασίες.

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν το Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την Παρασκευή, είναι η Στρατηγική Ατζέντα 2024 -2029 που αφορά, μεταξύ άλλων, ζητήματα διεύρυνσης της Ένωσης και το Μεταναστευτικό.

Θα παρουσιαστεί, επίσης, από τα κράτη που συμμετέχουν στη MED9, επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισιέλ, με την οποία ζητείται περαιτέρω αρωγή προς τις χώρες που αντιμετωπίζουν πιο έντονα τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και φαινόμενα φυσικών καταστροφών.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Οκτωβρίου 2023 – 10:38

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/4/sten-ispania-aurio-o-proedros-khristodoulides-1639018/

Διαβάστε περισσότερα