Home riknews.com.cy (Κύπρος) Στην ‘Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος

Στην ‘Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος

Στην ‘Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος

Στην πλευρά της Τουρκίας βρίσκεται πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης σε σχέση με το επόμενο βήμα για το Κυπριακό και τις ευρωτουρκικές σχέσεις, ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών.


Εκφράζοντας, παράλληλα, ικανοποίηση για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, ο Κωνσταντίνος Κόμπος είπε ότι υλοποιήθηκε ο στόχος, ο οποίος είχε τεθεί για τη διασύνδεση των Ευρωτουρκικών σχέσεων με τα του Κυπριακού.

“Είναι η αρχή μιας διαδικασίας για την Τουρκία”, είπε ο κύριος Κόμπος και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για αυτοματοποιημένη διαδικασία, αλλά έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα.

Για τη δυσαρέσκεια του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για τα συμπεράσματα, είπε πως η Λευκωσία μετέφερε στους ευρωπαίους εταίρους ότι έχει ανταποκριθεί με τρόπο ώστε να δώσει αναζωογόνηση στην προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών.

“Πλέον η τουρκική πλευρά”, συνέχισε, “έχει την επιλογή, αν θέλει, αυτό να προχωρήσει ή κατά πόσον αυτό θα επηρεάσει τη διαδικασία των ευρωτουρκικών, όπως αυτή έχει πλέον ξεκινήσει από χθες”.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ / ΚΥΠΕ

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Απριλίου 2024 – 19:12

https://news.rik.cy/article/2024/4/18/sten-agkura-pleon-e-euthune-antapokrises-gia-epomeno-bema-leei-o-kompos-7224126/

Διαβάστε περισσότερα